Motor Detail v.a. € 65,- excl. btw

Motorruimte-detailing, ook wel motorcompartiment-detailing genoemd, verwijst naar het proces van het grondig reinigen, verfraaien en beschermen van het motorcompartiment van een voertuig. Dit is een gespecialiseerde vorm van auto-detailing die gericht is op het reinigen en verbeteren van de uitstraling van het motorcompartiment. Hoewel de motorruimte over het algemeen niet zo zichtbaar is als het exterieur of interieur van een auto, kan het detailen ervan toch voordelen hebben:

  1. Esthetisch: Het motorcompartiment-detailen geeft de motorruimte een schone, georganiseerde en glanzende uitstraling. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor autoliefhebbers en eigenaren van showauto’s.
  2. Onderhoud: Het verwijderen van vuil, vet en andere verontreinigingen uit het motorcompartiment kan de levensduur van de motor en de componenten helpen verlengen door corrosie en oververhitting te voorkomen.
  3. Identificatie van problemen: Een schone motorruimte maakt het gemakkelijker om potentiële problemen, zoals lekkages of versleten onderdelen, op te sporen omdat vuil en olie niet langer de symptomen kunnen verbergen.
  4. Resale-waarde: Een goed onderhouden motorruimte kan de algemene waarde van het voertuig verhogen wanneer je het wilt verkopen.

Het motorruimte-detailingproces omvat meestal de volgende stappen:

  1. Reinigen: Het motorcompartiment wordt grondig gereinigd om vuil, stof, olie, en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale motorreinigers en borstels.
  2. Ontvetten: Vet en olie worden verwijderd met behulp van ontvetters om een schoon oppervlak te creëren.
  3. Bescherming: Plastische en rubberen onderdelen in het motorcompartiment kunnen worden behandeld met speciale dressings om ze te beschermen en te laten glanzen.

Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het detailen van het motorcompartiment, om schade aan elektrische of mechanische componenten te voorkomen. Het detailen van de motorruimte kost gemiddeld een uur.

Voor SUV’s, Pick-ups en/of voor overmatig vervuilde auto’s brengen wij € 25,- excl. btw in rekening.


Reviews

Diamond Detailing Nederland

Google Reviews
5