Full Detail v.a € 350,- excl. btw

Exterieur detailing

Exterior detailing is het proces van grondig reinigen, verzorgen en verfraaien van de buitenkant van een voertuig. Het gaat verder dan een standaard wasbeurt en richt zich op het herstellen en verbeteren van de lak, wielen, banden en andere exterieuronderdelen. Hier zijn enkele stappen en aspecten van het exterieur detailen:

 1. Wassen: Het begint met het grondig wassen van de auto om vuil, stof, modder en andere oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Een pH-neutrale autoshampoo wordt vaak gebruikt om de lak en de werking van eventueel aanwezige wax of coating te behouden.
 2. Kleien (niet inbegrepen): Na het wassen kan het nodig zijn om klei te gebruiken om ingebed vuil, teer, insectenresten en ander hardnekkig vuil van het oppervlak te verwijderen. Kleien zorgt voor een glad oppervlak en bereidt de lak voor op verdere behandelingen. Na het kleien is het bijna altijd nodig om de door het kleien ontstane lichte krasjes te polijsten.
 3. Polijsten (niet inbegrepen): Polijsten is een belangrijke stap om de lak te herstellen en eventuele krassen, wervelingen en oxidatie te verwijderen. Dit proces herstelt de glans en helderheid van de lak. Er zijn verschillende gradaties van polijsten, afhankelijk van de mate van lakproblemen.
 4. Waxen/Sealen: Het aanbrengen van een laag wax of sealant op de lak is essentieel om een beschermende barrière te creëren tegen de elementen. Wax zorgt voor glans en diepte, terwijl sealants duurzamere bescherming bieden. Deze lagen helpen ook bij het afstoten van vuil en water, zodat uw voertuig langer mooi blijft bij normale wasbeurten.
 5. Velgen en banden: Het reinigen en behandelen van de velgen en banden is ook een belangrijk onderdeel van exterieur detailing. Velgen kunnen vuil, remstof en vet verzamelen, terwijl banden kunnen uitdrogen. Speciale producten worden gebruikt om ze schoon en beschermd te houden. Na het wassen krijgen ze een mooie glans.
 6. Glas: Het reinigen en behandelen van de ramen is een ander aspect van exterieur detailing. Schone ramen verbeteren de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden.
 7. Chroom en kunststof: Andere exterieuronderdelen, zoals chroomaccenten en kunststofdelen, worden gereinigd en behandeld om hun glans en bescherming te herstellen en te behouden.

Het doel van exterieur detailing is om de auto er zo goed mogelijk uit te laten zien, de lak te beschermen tegen UV-straling en slijtage, en de algehele esthetiek en waarde van het voertuig te verbeteren. Afhankelijk van de staat van de auto en het gewenste niveau van detailen, kan dit proces variëren in intensiteit en duur. In basis nemen wij minimaal 2 uur de tijd voor het wassen en detailen van de buitenkant van uw voertuig.

Voor SUV’s, Pick-ups en/of voor overmatig vervuilde auto’s brengen wij € 25,- excl. btw in rekening.

 

Interieur detailing

Interior detailing is het proces van grondig reinigen, herstellen en verfraaien van het interieur van een voertuig. Dit omvat alle oppervlakken en componenten binnenin de auto, zoals de stoelen, vloermatten, dashboard, deurpanelen, ramen, en meer. Het doel van interior detailing is om een schone, frisse en comfortabele omgeving te creëren voor zowel de bestuurder als de passagiers. Hier zijn enkele stappen en aspecten van het interieur detailen:

 1. Stofzuigen: Het begint meestal met een grondige stofzuigbeurt om alle stof, vuil en kruimels uit de bekleding, vloermatten en kieren te verwijderen. We gebruiken hierbij ook een luchtblazer om het vuil uit alle kieren en gaten te krijgen.
 2. Bekleding reinigen: De stoelen, bekleding en stoffen oppervlakken worden gereinigd met geschikte reinigingsmiddelen om vlekken, vuil en geuren te verwijderen. Leer wordt ook gereinigd en geconditioneerd om het soepel en mooi te houden.
 3. Dashboard en interieurpanelen: Het dashboard, deurpanelen, middenconsole en andere interieurpanelen worden gereinigd en behandeld met speciale reinigingsproducten om stof, vlekken en vingerafdrukken te verwijderen.
 4. Ramen en spiegels: De ramen en spiegels aan de binnenkant worden gereinigd voor een helder zicht en betere veiligheid.
 5. Tapijtreiniging: Als de vloermatten en het tapijt vlekken of hardnekkig vuil hebben, kan er een diepgaande tapijtreiniging worden uitgevoerd om ze op te frissen.
 6. Luchtventilatie en geurbehandeling: Het reinigen van de ventilatieopeningen en luchtkanalen kan helpen om de luchtkwaliteit in de auto te verbeteren. Daarnaast kunnen geurbehandelingen worden gebruikt om ongewenste geuren te verwijderen en een aangename geur achter te laten.
 7. Kleine details: Kleinere details zoals het reinigen van deurlijsten, opbergvakken, bekerhouders en andere verborgen plekken maken het interieur compleet.
 8. Stof en allergenen: Het grondig reinigen van het interieur kan helpen bij het verminderen van stof, allergenen en micro-organismen, waardoor de algehele luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Interieur detailing is belangrijk om een schone en comfortabele omgeving te behouden, de waarde van het voertuig te behouden en de algemene rijervaring te verbeteren. Afhankelijk van de staat van het interieur en je persoonlijke voorkeuren, kan het interieur detailen variëren in intensiteit en duur. In basis nemen wij minimaal 2,5 uur de tijd om uw interieur te reinigen. Voor extra grote auto’s rekenen wij een meerprijs, evenals voor overmatig vervuilde auto’s, aangezien het meer tijd vergt om alles mooi schoon te krijgen.

Voor SUV’s, Pick-ups en/of voor overmatig vervuilde auto’s brengen wij € 25,- excl. btw in rekening.

 

Motor detailing

Motorruimte-detailing, ook wel motorcompartiment-detailing genoemd, verwijst naar het proces van het grondig reinigen, verfraaien en beschermen van het motorcompartiment van een voertuig. Dit is een gespecialiseerde vorm van auto-detailing die gericht is op het reinigen en verbeteren van de uitstraling van het motorcompartiment. Hoewel de motorruimte over het algemeen niet zo zichtbaar is als het exterieur of interieur van een auto, kan het detailen ervan toch voordelen hebben:

 1. Esthetisch: Het motorcompartiment-detailen geeft de motorruimte een schone, georganiseerde en glanzende uitstraling. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor autoliefhebbers en eigenaren van showauto’s.
 2. Onderhoud: Het verwijderen van vuil, vet en andere verontreinigingen uit het motorcompartiment kan de levensduur van de motor en de componenten helpen verlengen door corrosie en oververhitting te voorkomen.
 3. Identificatie van problemen: Een schone motorruimte maakt het gemakkelijker om potentiële problemen, zoals lekkages of versleten onderdelen, op te sporen omdat vuil en olie niet langer de symptomen kunnen verbergen.
 4. Resale-waarde: Een goed onderhouden motorruimte kan de algemene waarde van het voertuig verhogen wanneer je het wilt verkopen.

Het motorruimte-detailingproces omvat meestal de volgende stappen:

 1. Reinigen: Het motorcompartiment wordt grondig gereinigd om vuil, stof, olie, en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale motorreinigers en borstels.
 2. Ontvetten: Vet en olie worden verwijderd met behulp van ontvetters om een schoon oppervlak te creëren.
 3. Bescherming: Plastische en rubberen onderdelen in het motorcompartiment kunnen worden behandeld met speciale dressings om ze te beschermen en te laten glanzen.

Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het detailen van het motorcompartiment, om schade aan elektrische of mechanische componenten te voorkomen. Het detailen van de motorruimte kost gemiddeld een uur.

Voor SUV’s, Pick-ups en/of voor overmatig vervuilde auto’s brengen wij € 25,- excl. btw in rekening.


Reviews

Diamond Detailing Nederland

Google Reviews
5