Exterieur Detail v.a. € 160,- excl. btw

Exterior detailing is het proces van grondig reinigen, verzorgen en verfraaien van de buitenkant van een voertuig. Het gaat verder dan een standaard wasbeurt en richt zich op het herstellen en verbeteren van de lak, wielen, banden en andere exterieuronderdelen. Hier zijn enkele stappen en aspecten van het exterieur detailen:

  1. Wassen: Het begint met het grondig wassen van de auto om vuil, stof, modder en andere oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Een pH-neutrale autoshampoo wordt vaak gebruikt om de lak en de werking van eventueel aanwezige wax of coating te behouden.
  2. Kleien (niet inbegrepen): Na het wassen kan het nodig zijn om klei te gebruiken om ingebed vuil, teer, insectenresten en ander hardnekkig vuil van het oppervlak te verwijderen. Kleien zorgt voor een glad oppervlak en bereidt de lak voor op verdere behandelingen. Na het kleien is het bijna altijd nodig om de door het kleien ontstane lichte krasjes te polijsten.
  3. Polijsten (niet inbegrepen): Polijsten is een belangrijke stap om de lak te herstellen en eventuele krassen, wervelingen en oxidatie te verwijderen. Dit proces herstelt de glans en helderheid van de lak. Er zijn verschillende gradaties van polijsten, afhankelijk van de mate van lakproblemen.
  4. Waxen/Sealen: Het aanbrengen van een laag wax of sealant op de lak is essentieel om een beschermende barrière te creëren tegen de elementen. Wax zorgt voor glans en diepte, terwijl sealants duurzamere bescherming bieden. Deze lagen helpen ook bij het afstoten van vuil en water, zodat uw voertuig langer mooi blijft bij normale wasbeurten.
  5. Velgen en banden: Het reinigen en behandelen van de velgen en banden is ook een belangrijk onderdeel van exterieur detailing. Velgen kunnen vuil, remstof en vet verzamelen, terwijl banden kunnen uitdrogen. Speciale producten worden gebruikt om ze schoon en beschermd te houden. Na het wassen krijgen ze een mooie glans.
  6. Glas: Het reinigen en behandelen van de ramen is een ander aspect van exterieur detailing. Schone ramen verbeteren de zichtbaarheid en veiligheid tijdens het rijden.
  7. Chroom en kunststof: Andere exterieuronderdelen, zoals chroomaccenten en kunststofdelen, worden gereinigd en behandeld om hun glans en bescherming te herstellen en te behouden.

Het doel van exterieur detailing is om de auto er zo goed mogelijk uit te laten zien, de lak te beschermen tegen UV-straling en slijtage, en de algehele esthetiek en waarde van het voertuig te verbeteren. Afhankelijk van de staat van de auto en het gewenste niveau van detailen, kan dit proces variëren in intensiteit en duur. In basis nemen wij minimaal 2 uur de tijd voor het wassen en detailen van de buitenkant van uw voertuig.

Voor SUV’s, Pick-ups en/of voor overmatig vervuilde auto’s brengen wij € 25,- excl. btw in rekening.


Reviews

Diamond Detailing Nederland

Google Reviews
5