Diamond Detail (prijs op aanvraag)

Omvat Full Detail + het kleien en polijsten en daarna voorzien van een voedende coating voor de lak en tot slot een beschermende laag in de vorm van een glascoating  of PPF (Paint Protective Folie)

Kleien: Na het wassen kan het nodig zijn om klei te gebruiken om ingebed vuil, teer, insectenresten en ander hardnekkig vuil van het oppervlak te verwijderen. Kleien zorgt voor een glad oppervlak en bereidt de lak voor op verdere behandelingen.

Polijsten: Polijsten is een belangrijke stap om de lak te herstellen en eventuele krassen, wervelingen en oxidatie te verwijderen. Dit proces herstelt de glans en helderheid van de lak. Er zijn verschillende gradaties van polijsten, afhankelijk van de mate van lakproblemen.

Waxen/Sealen: Het aanbrengen van een laag wax of sealant op de lak is essentieel om een beschermende barrière te creëren tegen de elementen. Wax zorgt voor glans en diepte, terwijl sealants duurzamere bescherming bieden. Deze lagen helpen ook bij het afstoten van vuil en water.

Glascoating: Een glascoating, ook wel bekend als een keramische coating, is een beschermende laag die op het exterieur van een voertuig wordt aangebracht, meestal op de lak. Het belangrijkste doel van een glascoating is om de lak en andere oppervlakken van het voertuig te beschermen tegen verschillende schadelijke invloeden en om een langdurige glans te creëren. Hier zijn enkele van de belangrijkste doelen en voordelen van het aanbrengen van een glascoating:

  1. Bescherming van de lak: Een glascoating vormt een harde en duurzame beschermende laag over de lak van het voertuig. Deze laag is beter bestand tegen krassen, swirls, vogelpoep, boomhars, insectenzuren, en andere schadelijke elementen die de lak kunnen beschadigen.
  2. UV-bescherming: Glascoatings bieden bescherming tegen UV-straling van de zon. UV-stralen kunnen na verloop van tijd de lak doen vervagen en verkleuren, maar een glascoating helpt dit te voorkomen.
  3. Waterafstotendheid: Een van de opvallendste eigenschappen van glascoatings is hun uitstekende waterafstotendheid. Waterdruppels parelen op het oppervlak en rollen gemakkelijk van de lak af, waardoor het drogen van de auto na het wassen veel eenvoudiger wordt en er minder kans is op watervlekken.
  4. Chemische resistentie: Glascoatings zijn bestand tegen chemicaliën zoals zure regen, insectenzuren en verontreinigingen van de weg, die anders de lak kunnen beschadigen.
  5. Langdurige bescherming: In vergelijking met traditionele autowas en wax bieden glascoatings langdurigere bescherming. Sommige keramische coatings kunnen tot enkele jaren meegaan voordat ze moeten worden vernieuwd.
  6. Makkelijker onderhoud: De gladde en hydrofobe aard van een glascoating maakt het verwijderen van vuil en insecten gemakkelijker tijdens het wassen, waardoor de onderhoudstijd wordt verminderd.
  7. Esthetische voordelen: Glascoatings geven de lak een diepe glans en een “wet-look” effect, waardoor de auto er altijd schoon en glanzend uitziet.

Het aanbrengen van een glascoating is echter geen eenvoudig doe-het-zelfproject. Het vereist zorgvuldige voorbereiding en toepassing om de gewenste resultaten te bereiken. Daarom wordt het vaak aanbevolen om dit door een professionele detailer te laten doen. De kosten variëren afhankelijk van het type coating en de grootte van het voertuig, maar voor veel autoliefhebbers wegen de voordelen van een glascoating ruimschoots op tegen de investering. Na het aanbrengen van de coating is het nog steeds van belang uw auto regelmatig te wassen en chemisch te reinigen om de werking van de coating optimaal te kunnen blijven benutten en de langdurige bescherming jaar in jaar uit te behouden.

PPF (Paint Protection Film): Paint Protection Film is een transparante, dunne folie die op de lak van een auto kan worden aangebracht om deze te beschermen tegen krassen, steenslag, insecten en andere externe schade. Het is bedoeld om de originele lak van de auto te beschermen en de algehele uitstraling en waarde van de auto te behouden.

PPF-folie is doorgaans gemaakt van een duurzaam en zelfherstellend materiaal dat kleine krassen en beschadigingen kan herstellen wanneer het wordt blootgesteld aan warmte, zoals zonlicht of warm water. Dit maakt het een populaire keuze voor autoliefhebbers die hun voertuigen willen beschermen tegen slijtage en schade. Het aanbrengen van een PPF dient in een gecontroleerde omgeving te gebeuren en is een precies werkje. Om deze reden kan dit daarom niet buiten worden aangebracht.

Omdat wij momenteel uitsluitend bij u op locatie werken, is het kleien, polijsten en het aanbrengen van een glascoating of PPF nog niet mogelijk.


Reviews

Diamond Detailing Nederland

Google Reviews
5